1.11.2017. 12:12
4
Ivica Osim: Amar ima uvjete, zna pričati, ima i iskustvo, zreo je
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine 10. novembra trebala bi dobiti novog selektora. U konkurenciji za klupu bh. selekcije su Meho Kodro, Robert Prosinečki i Amar Osim.

Upravo Amara mnogi vide kao glavnog kandidata, a njegov otac Ivica, član radne grupe Nogometnog saveza BiH koja će voditi glavnu riječ u izboru Baždarevićevog nasljednika, u intervjuu za „Sportske novosti“ dotakao se upravo ove teme, rekavši kako je njegov Amar zreo za selektora.

- Amar je samo jedan od kandidata. Uvjete ima, pričati zna kad zatreba, ima i iskustvo, zreo je. Ako je pravi, neka bude, ne zbog prezimena - rekao je Ivica Osim.

Legenda bh. nogometa prokomentirala je i prethodne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

- Ne da smo mogli, nego smo se morali plasirati na SP, ako se smije tako reći. Publiku smo uvjerili da smo jaki, pa ispade ne smijemo ni od koga izgubiti. U našim svim zemljama postalo je pravilo ko je otišao vani da vrijedi. Kada se igra za reprezentaciju, odnos para i kvaliteta je u raskoraku, kod nas bi i Lionel Mesi (Messi) umro. Edina Džeku i Miralema Pjanića naša raja tako gleda, kroz to koliko su zaradili – zaključio je Osim, prenose „Sportske novosti“ .

(Alen Avdić)

 
4
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.