7.11.2017. 11:49
1
Stefan Simić kojeg je Džeko upitao da li želi igrati za BiH: Bosna mi je bila drugi izbor, moja porodica dolazi iz BiH, preživjeli su rat
Stefan Simić je prošle sedmice otkrio kako ga je Edin Džeko poslije susreta Roma - Crotone pitao želi li igrati za reprezentaciju BiH.

Isto su radili i njegovi klupski saigrači Daniel Pavlović i Ćazim Suljić, a mladi defanzivac je donio konačnu odluku.

Simić je odlučio nastupati za reprezentaciju Češke republike, a kako kaže Bosna mu je bila drugi izbor.

- Bosna mi je bila drugi izbor, moja porodica dolazi iz BiH, preživjeli su rat, imamo tamo rodbine, za našu porodicu Bosna znači puno, ali oduvijek sam htio predstavljati Češku Republiku, to je htio i moj otac - rekao je 22-godišnji štoper po dolasku na prvo reprezentativno okupljanje u Kataru.

- I da nisam dobio poziv, ništa ne bi promijenilo moje mišljenje - dodao je Simić.

Imao je i poziv iz BiH, ali ni to nije utjecalo na njegovu konačnu odluku.

- Zvali su me i predstavnici Fudbalskog saveza BiH jutro prije putovanja na reprezentativno okupljanje. Nije bilo teško reći da sam se već odlučio za Češku koja je bila na prvom mjestu. Igrao sam za njih u omladinskim selekcijama, a na nekim mečevima sam nosio i kapitensku traku, tako da je Češka bila moj prioritet - istakao je Simić. 

Stefan Simić je rođen 1995. godine u Pragu, ali su mu roditelji porijeklom iz BiH. 

(Patria / Haris Ahbabović)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.