9.11.2017. 10:59
0
Putovali više od 1.000 kilometara na meč, a spavali na podu
Igrači fudbalskog kluba Club Oil of Yacuiba iz Bolivije morali su da spavaju na stadionu jer im nije plaćen hotel.


Kako nisu mogli da se odmore u hotelu, igrači bolivijskog kluba Petrolero de Yacuiba spavali su u jednoj od svlačionica stadiona Hernando Siles prije meča sa Bolivarom, ispričao je bivši trener tima Oskar Garvizú.

"Dolazite u 9:30 ujutru u La Paz, iza hotela sjedite sa vrećama do jedanaest sati, uđete samo samo na ručak i idete od tog hotela do stadiona Šilje da spavate od 12:30 do 14:30 na podu", rekao je Garvizú sportskom portalu Late.

Ekipa je proputovala blizu 950 kilometara od Yacuiba, na jugu Bolivije, do La Paza. Istog dana morali su da igraju protiv Bolivara, gdje su izgubili 2-0. Naredni dan, otišli su da igraju u gradu Oruro, gdje su izgubili od San Josea 1-0. Nakon poraza i lošeg iskustva spavanja na podu, trener je dao ostavku.

Predsjednika kluba, Florencija Vargasa iznenadili su događaji. On je rekao da je hotel bio na raspolaganju igračima.

"Platio sam hotel u La Pazu da bi mogli da se odmore. Neko mora preuzeti odgovornost", poručio je predsjednik, prenosi N1.

(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.