18.11.2017. 15:05
0
Sloboda na Tušnju deklasirala Vitežane
Nogometaši Slobode naplatili su protiv Vitežana sve račune za prijašnje neuspjehe na domaćem terenu.
U okviru 15. kola Premijer lige BiH ostvarili su drugu domaću, a ukupno treću pobjedu, rezultatom 4:0 (2:0).

Kao što je trener Slavko Petrović najavio, njegovi puleni od početka su krenuli ofanzivno i već u 2. minuti došli su u vodstvo. 

Korner s lijeve strane izveo je Vladimir Grahovac, loptu je poslao na drugu stativu, gdje je u skoku Edis Smajić glavom nepogrešivo zatresao mrežu – 1:0.

Tri minute kasnije na dodavanje Darka Todorovića glavom je u skoku dobro šutirao Sulejman Krpić, ali za malo pored gola.

Već u 10. minuti bilo je 2:0, također nakon prekida. Korner s desne strane izveo je Amer Osmanagić, loptu je kod prve stative glavom zahvatio Amer Ordagić i prebacio je na drugu. Akciju je pratio stoper Ibrahim Škahić koji je sa 5-6 metara savladao golmana Ivana Tirića.

Imao je Vitez priliku u 15. minuti za gol kada je odlično šutirao Ivan Peko, a loptu je u korner gotovo s gol crte izbacio Darko Todorović.

Odličnu priliku za svoj drugi gol propustio je Smajić u 35. minuti. Njegov šut glavom iz neposredne blizine zaustavio je golman Viteza.

Na samom početku drugog dijela Smajić se iskupio za ovaj propust. U 52. minuti drugi put je zatresao mrežu gostiju i time zapečatio njihovu sudbinu na Tušnju. 

Tačku na sjajnu igru i zasluženu pobjedu Tuzlaka stavio je Haris Mehmedagić golom u 71. minuti.

Zanimljivo je da je Sloboda na ovoj utakmici postigla golova koliko i na prethodnih sedam domaćih utakmica, ali je najvažnije da su napravili značajan odmak od posljednja dva mjesta na tablici.

(Fena/Alen Avdić)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.