19.11.2017. 20:02
0
Široki lagano protiv GOŠK-a, Asim Zec za slavlje Željezničara
U 15. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, Željezničar je u Banjoj Luci savladao Borac rezultatom 1:0.

U prvom poluvremenu se nije dešavalo ništa vrijedno pomena, s obzirom na to da su obje ekipe dosta nervozno ušle u utakmicu. 

Nastavak utakmice nije donio ništa zanimljiviji scenarij, pa je tako prva šansa viđena tek u 60. minuti, kada je igrač Borca Galešić šutirao sa 20 - ak metara, no lopta je otišla preko gola. 

Željezničar je iz prve šanse i stigao do pogotka, a strijelac je bio Asim Zec. Do kraja Borac nije učinio ništa konkretno kako bi možda stigli do izjednačujućeg pogotka, te se Plavi u Sarajevo vraćaju sa punim plijenom.

Danas se također igrala još jedna utakmica 15. kola, u kojoj je Široki ubjedljivo slavio protiv GOŠK-a rezultatom 3:0.

Nakon ovog kola, Široki je prvi sa 34 boda, dok drugoplasirani Željezničar ima 32, a potom slijedi Zrinjski sa 31, te Sarajevo sa 29 osvojenih bodova.

(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.