21.11.2017. 20:45
0
Bešiktaš u osmini finala Lige prvaka, Mešanović donio bod Mariboru
Nogometaši Bešiktaša osigurali su prvo mjesto u skupini G Lige prvaka nakon što su u susretu 5. kola u Istanbulu odigrali 1:1 protiv Porta.

Bešiktaš je tako prvi put u povijesti izborio plasman u osminu finala Lige prvaka, i to s prvog mjesta što znači da će imati nešto lakši ždrijeb u knock-out fazi.

Uoči posljednjeg kola turski prvak ima 11 bodova, Porto je drugi sa 7, treći RB Leipzig ima 4, a četvrti Monaco 2 boda. Monaco i Leipzig sastaju se večeras.

U drugom susretu odigranom u ranijem terminu Spartak i Maribor u Moskvi su odigrali 1:1. Spartak je poveo u 82. minuti golom Zea Luisa, a Slovencima je bod donio bivši napadač Zrinjskog Jasmin Mešanović pogotkom u drugoj minuti sudačke nadoknade.

U drugom susretu skupine E sastaju se Sevilla i Liverpool. Liverpool je prvi na ljestvici s 8 bodova, ispred Seville sa 7, Spartaka ima 6, a Maribora 2 bod.


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.