30.11.2017. 11:11
1
Policija i Savez zabranili dolazak Željinim navijačima na utakmicu u Široki Brijeg
Nakon policije ZHK i Komitet za takmičenje NFSBiH zabranio je dolazak Željinih navijača Manijaka danas na u Široki Brijeg.

- Komitet za takmičenje NS/FS BiH je na preporuku Komiteta za stadione i bezbjednost, a imajući u vidu bezbjedonosnu situaciju u BiH, danas u Sarajevu donio odluku o zabrani organizovanog odlaska gostujućih navijača na utakmicu četvrtfinala Kup-a BiH Široki Brijeg-Željezničar - navodi se u saopštenju.

Grupa od 50 najradikalnijih članova navijače grupe Škripari sinoć je hodala ulicama Širokog u korteu te transparanetom podrške Praljku.

- Počivaj u miru, generale - pisalo je na paroli osuđenom ratnom zločincu koji je nakon presude u sudnici popio otrov i ubio se.

Inače, policija ZHK je odlučila da navijači Željezničara danas ne mogu organizovano doći na Pecaru kako bi se spriječili eventualni problemi poslije presude u Haškom tribunalu.

Široki Brijeg je ranije nekoliko puta suspendovan zbog ispada svojih navijača. Tako je ovaj klub prošle sezone poslije finalnog meča Kupa BiH kažnjeni zbog podsticanje mržnje prema drugim licima po osnovu nacije i religije od strane navijača, skandiranje fašističkih slogana i omalovažavanje državne himne pa postoje osnovane sumnje da bi se sličan scenario mogao ponoviti i u sutrašnjem meču.

Tada su Širokobriježani kažnjeni sa sedam utakmica bez prisustva publike i 25.000 KM, ali je kazna nakon žalbe smanjena na tri susreta bez gledatelja.

Početak susreta je zakazan za 17 sati.

Inače, Plavi će i u nedjelju gostovati Širokobriježanima u prvenstvu BiH, a upitno je da li će i tada moći Manijaci prisustvovati susretu.

(NAP/Alen Avdić)

ZeljoSavez
1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.