1.12.2017. 22:20
0
Posljednji pozdrav Benzemi: Real ima rješenje za vrh napada
Jučer je objavljeno da je Real Madrid pronašao rješenje za čuvara mreže, riječ je o mladom Kepi iz Athletic Bilbaoa, a kako sada stvari stoje, vjerujući uglednoj Marci - imaju rješenje i za poziciju 9.


Francuski napadač Karim Benzema broji svoje posljednje mjesece u Real Madridu u koji je došao iz Lyona. On će, ako je vjerovati izvorima u Arsenal, dok će njegovo mjesto u Realu preuzeti mladi Nijemac, Timo Werner.

Los Blancosima je prijeko potreban napadač, a njemački wunderkid iz RB Leipziga u Realu vide kao savršeno rješenje za njihov napad, i to dugoročno.

Osim svojih sjajnih igara, Werner je došao i na naslovnice ranije ove godine, kada je imao problema sa sluhom zbog buke koju su navijači pravili na meču sa Bešiktašom u Turskoj.

Doktori su kazali da je to zbog cirkulacije i disanja - ali je i taj problem brzo riješen. Sa 11 golova u 18 utakmica, Real vidi Wernera kao vjerodostojnog zamjenika u vrhu napada, jedino što im stvara zabrinutost jeste cijena.
Njegova tržišna vrijednost prema podacima Transfermarkta je 50 miliona eura. Ukoliko ga želi Real, ta cijena će porasti sigurno (možda i duplo), jer je mnogo teže dovesti igrača u januaru nego na ljeto.

Iako je primarno centralni napadač, Werneru nije strano igrati po krilima, što je svakako plus u biografiji. Ugovor ga veže do 2020. godine sa sadašnjim klubom, tako da nije ni blizu isteka.

Slagalica u Realu još je na početku, a do januara, pa i do ljeta - vidjet ćemo brojne rokade koje bi mogle da znače jedan novi, stabilniji Real od ovoga kojeg sada imamo priliku gledatim prenosi Sport Klub.

(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.