2.12.2017. 20:37
0
Mourinho još jednom nadmudrio Wengera
Veliki derbi engleskog prvenstva danas su na Emiratima igrali domaći Arsenal i Manchester United.

Pobjedu nose gosti sa Old Trafforda, čiji je trener Jose Mourinho po ko zna koji put pokazao da je "pencilin" za Arsenal i Arsena Vengera.

United je veliku prednost stvorio već nakon deseta minuta prvog poluvremena.

Prvo je  Valencia u 4. minuti pogodio za 1:0, nakon asistencije Pogbe. Igrala se 11. minuta kada Lingard pogađa za 2:0 nakon asistencije  Martiala.

Imao je i Arsenal nekoliko odličnih šansi, gdje prednjačio  Lacazette, ali u nekoliko navrata De Gea je sjajno spriječio francuskog napadača da postigne gol.

U 49. minuti kada Lacazette nakon asistencije Ramsey pogađa za 2:1.

U jeku napada Arsenala uslijedila je brutalna kontra Uniteda. Pogba je uradio sve, sjajno uposlio Lingarda kojem nije bilo teško da pogodi praznu mrežu za tada 3:1.

United je susret završio sa deset igrača u polju, jer je u 74. minuti direktan crveni karton dobio Pogba, prenosi Avaz.


(Admir Oručević)

 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.