3.12.2017. 17:58
0
Pobjeda Željezničara u Širokom Brijegu
Nogometaši Željezničara pobijedili su ekipu Širokog Brijega s 2:1 u derbi susretu 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Golove za Željezničar postigli su Kajkut u 15. i Žerić u 90. minuti, dok je strijelac za Široki bio Menalo u 4. minuti.

Željezničar je tako drugi put u četiri dana uspio pobijediti na Pecari, nakon što je u četvrtak slavili s 1:0 u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH. Ovom pobjedom Željezničar je preuzeo lidersku poziciju na tabeli, s bodom prednosti nad Zrinjskim i tri boda više od Širokog Brijega.

Domaći su poveli već u 4. minuti, kada je Menalo iskoristio grešku Stanića i savladao Kjsevskog.

Široki je nastavio s napadima i nakon postignutog gola, a u Menalo i Lončar propuštaju prilike da udvostuče prednost svog tima.

Željezničar se ubrzo oslobodio pritiska i polako preuzeo inicijativu, a u 15. minuti došao do izjednačenja. Stanić je ubacio sa desne strane, u šesnaestercu domaće ekipe dobro se snašao Kajkut i udarcem glavom pogodio za 1:1.

Do kraja poluvremena obje ekipe imale su po još jednu priliku ali se rezultat nije mijenjao.

U drugom poluvremenu Široki Brijeg je krenuo nešto ofanzivnije i djelovao mnogo opasnije. Domaći su u 53. minuti imali dvije prilike u jednom napadu, ali je golman Željezničara Kjosevski dobro intervenirao, dok su u 64. minuti dva puta pogodili okvir gola. Prvo je Menalo s 15 metara pogodio prečku, a odbijenu loptu Begonja šalje u stativu.

Željezničar je također imao dvije prilike preko Zeca koji je bio neprecizan iz izgledne situacije te Zakarića čiji šut je izblokiran. 

Ipak, u 90. minuti gosti dolaze do drugog gola i preokreta. Žerić je izašao sam pred Bilobrka i postigao gol za veliku pobjedu. Plavi sa Grbavice mogli su i do ubjedljivije pobjede, ali je Zakarić u posljednjoj minuti sudijske nadoknade loše šutirao i propustio stopostotnu šansu. 

Široki Brijeg i Željezničar će za tri dana ponovo odmjeriti snage, u trećem međusobnom meču u sedam dana, kada na Grbavici igraju uzvratni susret četvrtfinala Kupa BiH.

(Fena/Alen Avdić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.