4.12.2017. 17:55
1
Ancelotti ne želi selektorsko mjesto
Carlo Ancelotti neće biti selektor italijanske nogometne reprezentacije.

Bivši trener Chelseaja, Real Madrida, Juventusa i AC Milana potvrdio je da je razgovarao s predstavnicima italijanskog nogometnog saveza o preuzimanju selektorske pozicije nakon otkaza Giampieru Venturi.

- Da, savez me je kontaktirao, razgovarao sam snjima. Rekao sam im isto što i vama sada, da sam počašćen što me mnogi žele na poziciji selektora. No, to bi bio potpuno drugačiji posao. Biti selektor je nešto sasvim drugo u odnosu na posao trenera u klubu i ja i dalje uživam u svakodnevnim treninzima - kazao je Ancelotti, a prenosi Sky Sports. 

Ističe i da postoje ozbiljni problemi u italijanskom nogometu koje sam ne može riješiti.

Shvata da postoji sukob interesa između klubova i saveza, kao što je slučaj i u Njemačkoj, Francuskoj ili Engleskoj, ali da italijanskom nogometu sada treba savez koji će se izdići iznad klubova i donijeti nova pravila kojima će popraviti situaciju.

- Na primjer, mislim da bi za Seriju A bilo od koristi da smanji broj timova sa 20 na 18 i znam da postoje klubovi koji bi glasali za to - naglasio je Ancelotti.

(Fena/Alen Avdić)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.