7.12.2017. 14:45
2
Treća pobjeda u sedam dana: Željezničar još jednom savladao Široki i plasirao se u polufinale Kupa
Haris Ahbabović
Haris Ahbabović
Haris Ahbabović
U revanš susretu četrtfinala Kupa BiH Željezničar je na Grbavici slavio protiv ekipe Širokog rezultatom 2:0, te se tako plasirao u naredni krug takmičenja.

Široki je bolje otvorio utakmicu, te su odmah na startu preko Edija Baše imali šansu, no Kjosevski je bio na visini zadatka. 

No, samo četiri minute poslije Plavi stižu do pogotka, a strijelac lijepog gola sa 20 - ak metara, bio je Jovan Blagojević. Do kraja prvog poluvremena, izabranici Admira Adžema su imali priliku postići još jedan pogodak, no Ubiparip je iz neposredne blizine šutirao pored gola.

U drugom dijelu utakmice, Admir Adžem je napravio izmjenu, te je umjesto Voje Ubiparipa u igru ušao Saša Kajkut. Već u 54. minuti Asim Zec udvostručuje prednost Željezničara, te praktično 'gura' Plave u polufinale Kupa.

Do kraja utakmice, gosti su imali nekoliko izglednih šansi da postignu pogodak, no Plavi su se jako dobro branili, te su uspjeli sačuvati mrežu. 

Sa ukupnim rezultatom od 3:0 iz dvije utakmice, Željezničar se plasirao u polufinale Kupa, a tamo ih očekuju ekipe: Zvijezda Brgule, Krupa, te Sloboda.

(Amila Alijagić)

2
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.