10.12.2017. 16:29
0
Preokret Željezničara protiv Radnika za titulu jesenjeg prvaka
Fudbaleri Željezničara pobijedili su na Grbavici ekipu Radnika s 3:2 u susretu 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Željezničar je s tri osvojena boda zauzeo prvo mjesto na ligaškoj tabeli i osvojio titulu jesenjeg prvaka.


Već u prvom minutu utakmice na stadionu Grbavica Željezničar je zaprijetio preko Asima Zeca koji pogađa prečku gostujućeg tima. U narednim minutama oba tima su tražila penal, ali sudija se nije oglasio.

Iako je Željezničar u ovaj meč ušao dosta ofanzivno, gosti iz Biljeljine su pokazali da se nisu došli braniti. Igrači Radnika u nekoliko navrata su uputili odlične šuteve na gol Fejzića, a odličnu šansu u 17. minutu propustio je Hadžić.

Gosti su odličnu i ofanzivnu igru krunisali u 31. minutu kada Irfan Hadžić nakon neuspjele ofsajd zamke domaćih igrača postiže gol za vodstvo Radnika.  

Željezničar je od tog trenutka krenuo ofanzivnije ka golu Radnika, a to je otvorilo prostor za kontranapade gostiju. Iz takve situacije gosti su mogli doći do drugog pogotka. Igrao se 40. minut kada je Stojanović izašao sam pred gol Željezničara, ali nije se snašao te propušta odličnu priliku.

Minut do isteka regularnog dijela prvog poluvremena Radnik uspjeva povećati vodstvo na 2:0, a strijelac je bio Ševko Okić. Tim rezultatom okončano je prvo poluvrijeme.

Početkom drugog poluvremena ponovo je prvu priliku za domaćina imao Asim Zec, ali opet je bio neprecizan. Nakon dva minuta igre, ''plavi'' dolaze do prvog pogotka na ovom meču preko napadača Saše Kakjuta.

Željezničar je u drugom poluvremenu zaigrao mnogo bolje, a napadi i pritisak izabranika Admira Adžema isplatili su se u 55. minutu kada Srđan Graovac postiže drugi gol za Željezničar i dovodi meč u rezultatski egal.

U drugom poluvrmenu domaći sastav je u potpunosti preuzao kontrolu nad utakmicom. U 68. minutu igrač Radnika Besim Šerbećić je skrivio penal i dobio drugi žuti karton, radi čega je morao napustiti teren, a precizan strijelac s bijele tačke za vodstvo Željezničara bio je Goran Zakarić.

Posljednjih dvadesetak minuta utakmice Željezničar je bez problema sačuvao stečenu prednost. ''Plavi'' su do posljednjeg sudijskog zvižduka imali posjed lopte i gradili napade ispred protivničkog gola, ali promjene rezultata nije bilo.

(FENA/Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.