13.12.2017. 15:50
0
Baković: Terim je rekao da će se javiti
Stručna komisija je obavila niz razgovora sa potencijalnim kandidatima za selektora. Na sjednici 22. decembra će biti podnesen izvještaj Izvršnom odboru nakon čega će biti donesene odgovarajuće odluke. Teško je reći da li će tada biti izabran novi selektor, kazao je za N1 Jasmin Baković, generalni sekretar Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

On je ocijenio da je reprezentacija BiH atraktivna mnogim trenerima i da ga ne čudi što se veliki broj imena poznatih trenera dovodi u vezu sa pozicijom selektora.

''Treba imati u vidu da je naša reprezentacija za mnoge trenera atraktivna, potentna i konkurentna na tržištu. Sigurno postoji veliki broj trenera koji bi vodili našu reprezentaciju, druga je stvar da li je to realno i da li su uslovi koje traže ti treneri prihvatljivi za nas jer znamo u kakvim uslovima živimo'', rekao je Baković za N1.

''Postoji dosta i samoreklamiranja, javljanja menadžera, ali ima i trenera koji su izrazili interes da vode našu reprezentaciju'', dodao je on.

Legendarni turski stručnjak Fatih Terim posljednjih sedmica često se spominje kao potencijalni nasljednik Mehmeda Baždarevića. Baković kaže da razgovori jesu objavljeni, ali da se Terim nije izjasnio da li je spreman voditi reprezentaciju.

''Teško je reći, nisam učestvovao u pregovorima. Oni koji su učestvovali i razgovarali s njim, rekao je da će se javiti. Nemam informacije da li je poslao svoju definitivnu odluku i izjasnio se da li je spreman voditi reprezentaciju ili ne'', zaključio je Baković.

Podsjećamo, fudbalska reprezentacija BiH nije se plasirala na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

(N1/Alen Avdić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.