20.12.2017. 8:35
0
Fudbaleri Arsenala i Manchester Cityja se teškom mukom plasirali u polufinale Liga kupa
Nogometaši Arsenala postali su prvi polufinalisti engleskog Liga kupa, nakon što su u utorak sa 1-0 na svom Emiratesu svladali West Ham, dok je Manchester City boljim izvođenjem jedanaesteraca uspio doći do pobjede nad Leicesterom.

Jedini pogodak u dvoboju Arsenala i West Hama postigao je Danny Welbeck u 42. minuti.

Momčad Pepa Guardiole držala je vodstvo na King Power stadionu od 26. minute, kada je strijelac bio Bernardo Silva, sve do sedme minute sučevog vremena kada je domaća momčad izborila kazneni udarac, a Jamie Vardy poslao utakmicu u produžetak.

U dodatnih 30 minuta nije bilo pogodaka pa je odluka o polufinalistu ostavljena za izvođenje jedanaesteraca.

U srijedu su na rasporedu preostala dva četvrtfinalna dvoboja u kojima se sastaju Bristol City i Manchester United te Chelsea i Bournemouth. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.