23.12.2017. 8:51
0
Klopp nakon derbija: Divlji start od obje ekipe. Mogli smo dati još koji gol, ali se to nije dogodilo
U okviru 19. kola engleskog Premiershipa odličnu fudbalsku predstavu ponudili su nam fudbaleri Arsenala i Liverpoola, a utakmica je završena rezultatom 3:3.

Piše: Haris Ahbabović

Golijada je počela u 26. minuti kada je Coutinho pogodio na asistenciju Salaha. Nastavak utakmice je bio jednako uzbudljiv i zanimljiv, a u 52. minuti, Salah se ovaj put našao u ulozi strijelca, te donosi gostima sa Anfielda veliku prednost od 2:0.

Arsenalu je trebalo svega pet minuta da preokrene rezultat sa 0:2, na 3:2. Prvo je u 53. minuti pogodio Alexis Sanchez, zatim Granit Xhaka u 56., te u 58. Mesut Ozil. U 71. minuti Roberto Firmino je šutirao, Cech je slabo reagovao, a lopta je na kraju završila u mreži za konačnih 3:3.

"Divlji start od obje ekipe. Mislio sam da smo bolja ekipa, stalno smo ih pritiskali da ne igraju svoju igru. Prije ovoga što se dogodilo, mogli smo dati još koji gol, ali to se na kraju nije dogodilo i to moramo prihvatiti. Mogli smo se mnogo bolje braniti kod prvog gola. Drugi gol se također moga spriječiti", rekao je nakon utakmice Jurgen Klopp.

"Mislio sam da će tri gola protiv Arsenala biti dovoljna za pobjedu. Jednostavno sam mislio da ćemo pobijediti danas, ali smo napravili previše grešaka u odbrani i dali smo Arsenalu šansu da se vrati u igru", rekao je Klopp.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.