5.1.2018. 8:42
0
Mohamed Salah afrički nogometaš godine
Napadač egipatske reprezentacije i engleskog Liverpoola Mohamed Salah izabran je za najboljeg afričkog nogometaša u 2017. godini u izboru Afričke nogometne federacije (CAF).

Na drugom mjestu je Senegalac Sadio Mane (Liverpool), a na trećem Pierre-Emerick Aubameyang iz Gabona (Borussia Dortmund).

CAF je na svečanosti u Akri podijelio prestižna priznanja najboljim u još nekoliko kategorija. 

Kod žena za najbolju afričku nogometašicu je proglašena je Nigerijka Asisat Oshoala (Dalian Quanjian), najbolji mladi nogometaš je Zambijac Patson Daka (Liefering), trener godine je Hector Cuper (Egipat), klub godine je marokanska Wydad Casablanca, dok je reprezentacija Egipta najbolja afrička selekcija u 2017. godini. 

(Fena/Alen Avdić)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.