27.1.2018. 19:45
0
Di Francesco: Koristit ću Džeku sve dok mi bude na raspolaganju
Trener Rome Eusebio Di Francesco izjavio je da će "nastaviti koristiti Edina Džeku i Emersona Palmierija", iako su u toku pregovori s Chelseajem, prenosi Football Italia.

Roma u nedjelju dočekuje Sampdoriju, nekoliko dana nakon što je odigrala neriješeno 1:1 s istim protivnikom. 

- Procijenit ću da li će nam biti dostupan Daniele De Rossi, ali u svakom slučaju on vjerovatno neće početi meč - kazao je trener na pres-konferenciji.

- Diego Perotti i Stephan El Shaarawy će gotovo sigurno biti u konkurenciji a vjerovatno će biti i u početnih 11. Maxime Gonalons se ne može oporaviti na vrijeme da bi igrao ovaj meč - dodao je.

Chelsea je u pregovorima da dovede Emersona i Džeko za ukupno 50 miliona eura, plus šest miliona eura bonusa. Bez obzira na to, Di Francesco naglašava da će obojicu igrača koristiti sve dok mu budu na raspolaganju.

- Imam potpunu slobodu u svom izboru, bez obzira na pregovore. Džeko i Emerson su igrači koji su mi na dispoziciji za ovu utakmicu i nastavit ću ih koristiti kada i ako procijenim da je to dobro - istaknuo je Di Francesco.

Novinare je zanimalo da li on lično očekuje da će Roma prodati dvije zvijezde u januaru, posebno Džeku koji je prošle sezone bio najbolji strijelac lige.

- Objektivno, ne znam kakva je finansijska situacija. Nisam neko ko bi trebao odgovoriti na to pitanje, to je više za direktora. Jedino što mogu reći je da imam Džeku na dispoziciji i nadam se da će biti tako do kraja sezone - zaključio je trener Rome.

(FENA/Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.