29.1.2018. 20:30
0
Počeo kamp za nogometašice iz Premijer lige
U Trening kampu NSBiH danas su počele mini-pripreme igračica iz Premijer lige, koje konkurišu za 'A' reprezentaciju.

Selektorica Samira Hurem i njen stručni štab su planirali da obave četiri treninga na kojima će mlađe igračice iz domaćeg takmičenja imati priliku da pokažu šta znaju.

Ranije objavljenom spisku dodato je i ime Zorane Vasić, članice ŽFK "Banja Luka", tako da se u kampu nalazi 26 nogometašica.

- Ovo su igračice koje su već nastupale za 'U-17' i 'U-19' selekcije i trenutno se nalaze u jednom međuprostoru kada ih zbog nedostatka odgovarajućih takmičenja obično gubimo. Zato smo napravili plan koji se bazira na povremenom okupljanju kandidatkinja za 'A' selekciju a između ostalog obuhvata trenažne procese ali i teoretska predavanja uobičajena u našoj seniorskoj reprezentaciji. Smatramo da je ovo najbolji način da se igračice pripreme za ono što ih očekuje kao 'A' reprezentativke. Ovo je prvo okupljanje igračica do 23 godine, koje će uz sve ostale kampove koje imamo, olakšati prelaz reprezentativkama iz jedne selekcije u drugu - navela je Hurem, prenosi zvanična stranica Nogometnog saveza BiH.

(FENA/Ajla Hurko)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.