2.2.2018. 20:47
0
Wenger: Bogati klubovi uništavaju takmičenja
Menadžer Arsenala Arsene Wenger kaže da pet najjačih evropskih liga (engleska, španska, italijanska, njemačka i francuska) uništavaju klubovi sa velikom finansijskom moći.

Venger je istakao da su već u decembru bila praktično poznata čak četiri šampiona, i to u engleskoj Premijer ligi (Mančester siti na +15 bodova ispred konkurencije), španskoj LaLigi (Barcelona +11), njemačkoj Bundesligi (Bajern Minhen +16) i francuskoj Ligi 1 (PSŽ +11).

"Jasno je da je neizvjesnost potpuno nestala. Kada pogledate pet najvećih liga u Evropi, u decembru smo već znali četiri šampiona. To znači da nešto nije u redu sa našom igrom. Ogromna finansijska moć nekih klubova je bukvalno uništila takmičenja", rekao je Wenger.  
Trenutno je od liga "petice" zanimljivo samo u Italiji, gdje nakon dugo vremena Juventus konačno ima dostojnu konkurenciju. Napoli je bod ispred šestostrukog uzastopnog šampiona.

Engleski klubovi su samo u srijedu, posljednjeg dana januarskog prijelaznog roka potrošili 150 miliona funti (170,5 miliona eura), a rekordnih 430 miliona (488 mil. eura) tokom cijelog "prozora".  
Od te cifre više od 60 posto, tačnije 265 miliona je potrošilo šest najvećih engleskih klubova.

(Ajla Hurko)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.