9.2.2018. 8:19
0
Barcelona pobijedila Valenciju i na Mestalli, te plasirala se u finale Kupa kralja, tamo ih čeka okršaj sa Sevillom
Nogometaši Barcelone svladali su četvrtak navečer Valenciju na Mestalli sa 2-0, te s ukupnih 3-0 izborili finale španjolskog Kupa kralja.

Urugvajac Luis Suarez bio je asistent kod oba Barcelonina pogotka u uzvratnoj polufinalnoj utakmici. Prvo je u 49. minuti idealno poslužio Philippea Coutinha, a u 82. minuti Ivana Rakitića.

 Barcelona će za 30. trijumf u ovom natjecanju boriti protiv Seville, koja je u polufinalu izbacila Leganes s ukupnih 3-1. Finalna utakmica bit će odigrana 21. travnja. Grad koji će biti domaćin finala, kao i stadion na kojem će utakmica biti odigrana, još uvijek nisu određeni.

 Barceloni će to biti 40. finale, dok će Sevilla tražiti put prema svom šestom trijumfu u devetom finalu. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.