10.2.2018. 13:08
0
Petrović: Golovi su padali kada je na terenu bila druga postava
Nogometaši Slobode poraženi su jučer u "generalki" od Zvijezde iz Gradačca (1:2), ali trener Slavko Petrović nije bio posebno nezadovoljan.

Rekao je da je nekoliko igrača testirano da se vidi hoće li ostati u ekipi (Toni Tipurić i Tanzanijac Thomas Olimwengu), te da njegovoj ekipi vještačka trava nije odgovarala.

- Teren je tvrđi, lopta odskače i sporija je nego na normalnoj travi. Istina, naša igračka linija je zakazala, mada sve i nije bilo tako loše, jer su golovi padali kada je na terenu bila kompletno naša druga postava – izjavio je Petrović za Fenu.

Rekao je da je u prvom dijelu igra bila bolja, njegovi igrači primjenjivali su presing.

- Protivnik se zatvarao i čekao je naše pogreške. Ovaj poraz neće ništa značiti, jer nam je cilj bio da se igrači osvježe, ali i da isprobamo neke varijante prilikom prekida. Intenzitet treninga bit će spušten, tako da protiv Mladosti uđemo svježi i odigramo s maksimalnim opterećenjem – naglasio je strateg Tuzlaka, koji danas u Sarajevu sudjeluje na obaveznom seminaru za trenere u organizaciji NS BiH.

Sloboda je u pripremnom razdoblju odigrala šest utakmica. Tri je riješila u svoju korist, dvije je izgubila dok je jedna završena remijem. 

Zanimljivo je da je Petrovićeva ekipa u tim utakmicama postigla 13 golova, od kojih nižerazrednim klubovima iz okolice Tuzle 9, dok je primila pet golova od čega čak tri iz "penala", i upravo te susrete Tuzlaci su izgubili.  

(Fena/Alen Avdić) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.