13.2.2018. 22:44
0
Odličan rezultat za Spurse: Tottenham preokrenuo protiv Juventusa
U utakmici nokaut faze Lige prvaka Juventus i Tottenham odigrali su odličnu utakmicu. Konačan rezultat je bio 2:2, pa ćemo tako putnika u četvrtfinale saznati u Londonu.

Već u drugoj minuti Juventus je poveo. Naš reprezentativac Miralem Pjanić je iz slobodnog udarca loptu dodao Higuainu, koji pogađa za slavlje domaće ekipe. Samo nekoliko minuta kasnije Davies je skrivio penal, a Higuain je siguran sa bijele tačke.

U 30. minuti Higuain je promašio stopostotnu šansu, a gosti iz Londona to kažnjavaju samo pet minuta kasnije, kada Kane pogađa za izjednačenje. 

Pred kraj prvog dijela utakmice Aurier je skrivio penal, ali ovaj put Higuain pogađa okvir gola. 

Nastavak utakmice donio je dosta dobre šanse sa obje strane, a u 71. minuti Tottenham stiže do izjednačenja. Strijelac je bio Eriksen, koji je pogodio iz slobodnjaka.

Do kraja utakmice ostalo je 2:2, te tako pred revanš susret u Londonu, ekipa Tottenhama ima blagu prednost. 

(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.