15.2.2018. 12:21
0
Ekipa Čelika spremna za susret s Vitezom
Nogometaši Čelika završavaju pripreme za nastavak nogometnog prvenstva u Premijer ligi BiH, a na prvenstvenoj tabeli zauzimaju nezahvalno pretposljednje mjesto. U subotu ih očekuje važna utakmica s ekipom Viteza, posljednjeplasiranom na tablici, a u ovom susretu trebalo bi da se vidi šta je tokom pauze u prvenstvu uradila nova uprava i koliko su igrači spremni za ostvarenje sportskog cilja.

U dosadašnjem dijelu prvenstva ekipa Čelika uspjela je skupiti samo deset bodova i u borbi za ostanak u društvu najboljih moraju da usmjere svoje snage tako da na tablici preskoče ekipe Slobode i GOŠK-a za kojima su u bodovnom zaostatku.

Za nogometaše Čelika svaka utakmica do kraja prvenstva može biti odlučujuća za budućnost ovog kluba i zbog toga se nova klupska uprava odlučila da tokom zimske pauze značajno pojača i obnovi igrački kadar. Angažiran je novi stručni štab na čelu sa Slavenom Musom, dok je u svlačionici veliki broj novih igrača i za očekivati je da će četrnaest pojačanja ostvariti višegodišnji cilj kluba, opstanak u Premijer ligi.

Ako je suditi prema posljednjoj prijateljskoj utakmici protiv bugojanske Iskre u redovima Čelika bi u subotu trebalo da nastupi sedam do osam novih igrača, koji će ostatak sezone morati igrati pod velikim pritiskom.

Uprava kluba je ispunila želju navijača da se utakmica protiv Vitez igra u večernjem terminu, s obzirom na to da nije predviđena za televizijske prijenose, tako da će prva prvenstvena utakmica na Bilinom polju u ovoj godini igrati pod svjetlosti reflektora od 17.30 sati.

(FENA/Ajla Hurko)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.