17.2.2018. 17:23
1
Filipović spasio Zrinjski
U okviru 19. kola Premijer lige BiH nogometaši Zrinjskog pobijedili su Gošk na svom terenu rezultatom 3:2, iako su gubili 0:1 i 1:2. Najzaslužniji za pobjedu momčadi iz Mostar bio je Miloš Filipović koji je postigao sva tri gola za "Plemiće".
Na samom početku utakmice, u desetoj minuti domaće je šokirao Stefan Barić, koji nakon pogreške obrane Zrinjskog pogađa za 1:0.

Zrinjski je nakon toga nizao prigode, ali je sjajno branio vratar Dalibor Kozić. Do izjednačenja momčad Blaža Sliškovića došla je u 54. minuti preko Miloša Filipovića koji je realizirao jedanaesterac.

Pet minuta kasnije Gošk je opet poveo preko Nardina Mulahusejnovića, koji je u Gabelu stigao na posudbu upravo iz Zrinjskog.

U 70. minuti sudac je ponovno dosudio kazneni udarac za domaće, a ponovno je bio siguran Filipović za 2:2. U 89. minuti isti je igrač pogodio glavom nakon kornera za konačnih 3:2.

Nakon kraja utakmice gostujući nogometaši imali su puno pritužbi na suđenje i dosuđene jedanaesterce za Zrinjski.

Zrinjski je ostao drugi na ljestvici s bodom manje od Željezničara koji je u gostima pobijedio Krupu 4:2.

(Fena/Alen Avdić)
1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.