4.3.2018. 8:11
0
Dva sjajna gola Edina Džeke, Roma napravila veliku uslugu Juventusu
Roma je u Napulju, u susretu 27. kola talijanskog nogometnog prvenstva, s visokih 4:2 porazila domaći Napoli.

Nogometaši vodeće momčadi Serie A nizali su i promašivali prilike pred golom vratara Alisson, dok su na drugoj strani gosti iz Rima bili ubojiti te su praktično sve svoje šanse pretvorili u golove.

Lorenzo Insigne doveo je Napoli u vodstvo u 6. minuti, ali već u sljedećem napadu izjednačio je Cengiz Under.

Potpuni preokret donio je bh. reprezentativac Edin Džeko pogocima u 26. i 73. minuti, a na 4:1 za Romu povisio je Diego Perotti u 79.

Do kraja utakmice Napoli je tek uspio ublažiti poraz u sudačkoj nadoknadi, a strijelac je bio Dries Mertens.

Juventus je u ranije odigranoj utakmici u Rimu svladao Lazio 1:0 pogotkom Paula Dybale u 93. minuti.

Napoli je i dalje prvi na ljestvici Serie A sa 69 bodova, a Juventus sada zaostaje samo jedan bod s tim da momčad iz Torina ima utakmicu manje. Roma je treća s 53, a Lazio četvrti s 52 boda.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.