4.3.2018. 14:26
0
Igrači Cagliarija u šoku nakon saznanja da im je preminuo nekadašnji saigrač, pojedini fudbaleri plakali na terenu
Italiju i talijanski fudbal jutros je potresla tužna vijest. Naime, kapiten Fiorentine, Davide Astori, preminuo je u nedjelju u 31. godini života.

Piše: Haris Ahbabović

Iz Fiorentine su saopćili da je Astori preminuo u snu, a La Repubblica je napisala da je Astori preminuo u snu od posljedica srčanog udara.

Inače, utakmica između Udinesea i Fiorentine, koja je trebala da bude danas odigrana, je odgođena.

Davide Astori je rođen 1987. godine. U karijeri je nastupao za Milan, Cagliari, Romu i neke nižerazredne klubove. U Fiorentini je od 2015. godine. Upisao je 14 nastupa za selekciju Italije. Prije samo par sedmica je postao otac.

Nakon što je otkazana utakmica koja se u Udinama trebala odigrati između Udinesea i Fiorentine, čelni ljudi Serije A su odlučili da se otkažu sve preostale utakmice 27. kola.

Astorija je u krevetu pronašao masažer koji ga je krenuo zvati na doručak, jer se kapiten nije pojavio na okupljanju ekipe.

S obzirom da je Astori dugo vremena igrao u Cagliariju (2008-2015), fudbalerima Cagliarija, koji su se danas spremali za duel sa Genovom, na zagrijavanju je saopćeno da im je nekadašnji saigrač preminuo.

Brojni od njih nisu mogli da vjeruju šta su upravo čuli, a pojedini fudbaleri Cagliarija su plakali na travnjaku nakon saznanja da je Astori preminuo.

Na društvenim mrežama se oglasio i najbolji golgeter Rome i kapiten bh. reprezentacije, Edin Džeko, koji je napisao:

"Nevjerovatno tužna vijest. Moje misli su uz porodicu, prijatelje i sve u Fiorentini. Počivaj u miru Davide", napisao je Džeko.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.