7.3.2018. 8:42
0
Liverpool nakon devet godina u četvrtfinalu Lige prvaka
Liverpool je odigrao 0:0 protiv Porta u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka te tako obranoi velikih 5:0 iz prvog susreta. Ekipa Jürgena Kloppa tako je prvi put nakon 2009. godine ušla u četvrtfinale LP-a.

S velikim subotnjim derbijem protiv Mancherster Uniteda u glavi, Jürgen Klopp je očekivano poslao kombinirani sastav na teren protiv Portugalaca. Na klupi su bili Salah i Van Dijk, no od prve minute igrali su Mane i Firmino.

U opuštenoj atmosferi, najbliže golu bio je Sadio Mane. Senegalac je u 18. minuti zamalo prebacio gol nakon dobro centarušuta Milnera, a u 31. je iskosa s desne strane s desetak metara pogodio stativu. Obje ekipe nisu imale nijedan udarac u okvir gola u prvih 45 minuta, a u sličnom tempu se igralo i u drugom poluvremenu.

Liverpool je malo živnuo ulaskom Salaha u 74. minuti, ali je najveću šansu na kraju imao Porto, ali su Lovren i Klavan uspjeli blokirati udarac Torresa iz velike blizine.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.