9.3.2018. 17:13
0
Talijanski mediji: Veliki Gigi Buffon se oprašta na ljeto od fudbala
Prema pisanju Corriere dello Sporta, veliki Gianluigi Buffon mogao bi okončati svoju igračku karijeru na kraju ove sezone.

Piše: Haris Ahbabović

Prvobitna namjera Buffona je bila da se od fudbala oprosti u dresu selekcije Italije na SP u Rusiji, ali se Italija nije plasirala na Mundijal, pošto je u baražu ispala od Švedske.

Golman Juventusa još uvijek nije potvrdio ovu informaciju, a navodno bi se Buffon za mjesec dana mogao i službeno oprostiti od dresa reprezentacije Italije na prijateljskoj utakmici protiv Argentine 23. marta u Manchesteru ili 27. marta protiv Engleske u Londonu. 

Neki mediji navode da je realnije da se Gigi od dresa Italije oprosti na ljeto, kada Talijani igraju prijateljsku utakmicu u Torinu protiv Holandije.

Karijera velikog Buffona je počela sada već daleke 1995. godine u dresu Parme. U Juventusu je od 2001. godine, pa sve do danas. Za selekciju Italije je debitovao 1997. godine.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.