14.3.2018. 16:46
1
Predstavnici UEFA-e posjetili stadion Grbavica, za dvije godine izgradnja južne i zapadne tribine
Predstavnici UEFA-e danas su posjetili Stadion Grbavica i napravili kontrolu trenutnog stanja na stadionu koji je prošao kroz veliku rekonstrukciju u posljednje dvije godine.

Posjeta UEFA-e je organizovana u sklopu projekta NFSBiH o poboljšanju infrastrukture na stadionima u BiH i nastavak onoga što je prilikom posjete BiH govorio predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin.

Današnjem obilasku Stadiona Grbavica su, osim predstavnika UEFA Nebojše Ivkovića i NFSBiH Nihada Hodžića, prisustovali predstavnici lokalne zajednice, premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, kantonalni ministar kulture i sporta Mirvad Kurić, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo te zamjenik gradonačelnika Nedžad Fazlija, odnosno predstavnici svih nivoa vlasti koji su i do sada bili velika podrška FK Željezničar.

Svi prisutni su izrazili spremnost da daju podršku klubu i u narednim infrastrukturnim projektima.

FK Željezničar je u saradnji sa kompanijom Aksa, ovom prilikom prezentovao idejne i izvedbene projekte na izgradnji cijelog stadiona.

U tekućoj 2018.godini predviđena je zamjena glavnog travnjaka, ugradnja novog sistema kontrole ulaza, radovi na fasadi na sjevernoj tribini te izgradnja krova iznad istočne tribine. Nakon toga u naredne dvije godine planirana je izgradnja južne i zapadne tribine.

(Patria / Haris Ahbabović)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.