14.3.2018. 22:50
0
Messi odveo Barcelonu u četvrtfinale, stoti gol Argentinca u Ligi prvaka
Posljedni četvrtfinalist Lige prvaka je Barcelona koja je večeras na Camp Nou slavila protiv Chelseaja rezultatom 3:0.

Odmah na startu utakmice Barcelona je pokazala koliko je raspoložena, pa su do gola stigli već u trećoj minuti, kada je Messi loptu u gol poslao Curtoisu kroz noge. Nakon gola Chelsea je nastavio imati terensku inicijativu, uz nekoliko polu-prilika. Ipak, Barcelona u 20. minuti stiže i do drugog pogotka, kada je Messi prošao dvojicu fudbalera Chelseaja i loptu poslao Dembeleu, koji povećava prednost Katalonaca.

U nastavku utakmice gosti su nastavili napadati, no nisu uspjeli postići pogodak. A onda Messi postiže još jedan pogodak za 3:0 i njegov 100. u Ligi prvaka. Do kraja utakmice, Barcelona je imala još nekoliko dobrih šansi, no rezultat se nije mijenjao.

Osim Barcelone, u četvrtfinale su se plasirali Juventus, Real Madrid, Roma, Bayern, Sevilla, Manchester City i Liverpool. A žrijeb možemo gledati u petak u 12 sati.

(Amila Alijagić)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.