15.3.2018. 14:25
0
"Mislili smo da je bolji": Pet stvari koje zamjeraju Mourinhu u Unitedu
Još jedna završnica Lige prvaka proći će bez Manchester Uniteda i Josea Mourinha.
Izabranike slavnog portugalskog trenera na startu nokaut faze Lige prvaka senzacionalno je izbacila Sevilla pobjedom 2:1 na Old Traffordu.
 
"Mislili smo da je bolji", komentar je neimenovanog člana uprave Uniteda na Josea Mourinha koji je na klupi slavnog kluba od 2016. godine i koji ima ugovor još dvije godine. 
 
Za Daily Mail član uprave Uniteda otkrio je pet stvari koje dio čelnika kluba, a među kojima nije izvršni predsjednik Ed Woodward koji podržava Mourinha, zamjeraju Portugalcu. 
 
1. Loš nogomet. Direktori kluba smatraju da defenzivna i neatraktivna igra može odvući i sponzore i navijače od Uniteda. Smatraju da takav stil igre nije stil kakav treba Unitedu, posebno dok njegov gradski rival City igra jedan od najatraktivnijih nogometa u Europi.
 
2. Woodward je uvjeravao članove uprave da je Mourinho zreliji i da neće imati problem s njegovim ponašanjem, ali i dalje negativno utječe na imidž kluba. Bespotrebno ulazi u svađe sa suparnicima, a izjavama zna uvrijediti i igrače i navijače.
 
3. Momčad nije ni blizu moćna koliko se očekivalo kada se u nju uložilo 400 miliona eura. Nije problem izostanak rezultata, već činjenica da momčad ne izgleda bolje nego u prvoj Mourinhovoj sezoni. 
 
4. "Nismo sretni", kaže krtica iz svlačionice u kojoj su odnosi navodno narušeni. Mourinho je javno prozivao neke igrače koji su mu okrenuli leđa. Neki igrači smatraju izdajom što je nakon utakmice protiv Seville prvo otišao u suparničku svlačionicu čestitati im na prolasku, a ne u svoju kako bi utješio igrače.
 
5. U svim klubovima koje je vodio Mourinho je najbolje rezultate ostvarivao u drugoj sezoni, a u trećoj bi po običaju uslijedio raspad sistema. United u njegovoj drugoj sezoni neće osvojiti niti Ligu prvaka, niti Premierligu, a čelnici kluba nisu sigurni da će to uspjeti ni u sljedećim sezonama, prenosi Index hr.

(Alen Avdić)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.