21.3.2018. 18:38
0
Novi reprezentativac BiH, Smail Prevljak: Neki kažu da podsjećam malo na Edina Džeku
Mladi napadač austrijskog Mattersburga Smail Prevljak sjanim igrama u dresu svog kluba zaslužio je poziv selektora Roberta Prosinečkog za utakmice protiv Bugarske i Senegala.

- Svakom mladom igraču san je da zaigra za A tim. Iskren da budem potajno sam se i ja nadao tom pozivu, posebno zbog činjenice da igram dobro i postižem golove. Neizmjerno sam sretan što sam dobio priliku da budem ovdje i trudiću se da opravdam selektorovo povjerenje - kaže Prevljak.

Mladi Konjičanin prezadovoljan je kako je prihvaćen od kolega u reprezentaciji.

- Ima nekoliko mladih igrača sa kojima sam zajedno igrao u mladoj reprezentaciji pa mi je lakše, a i ostali momci su me dobro primili tako da sam zadovoljan.

Sa kojim igračem bi volio da te porede kad je riječ o načinu igre?

- Svi smo mi različiti pa tako i načini na koje igramo. Čini mi se da imam neki svoj stil igre, mada neki kažu da podsjećam malo na Džeku. To mi naravno imponuje, ali ipak bih želio i trudim se da izgradim svoj način igre po kojem bi me ljudi pamtili.

Prevljak je istakao kako je njegova porodica bila presretna kada je saznala da je dobio poziv u državnu reprezentaciju.

- Bili su sretni i ponosni zbog toga. Ne znam da li su se oni više radovali ili ja, što su moji roditelji doživjeli da dobijem poziv za A selekciju. Zbog sebe, naravno i njih, a posebno selektora Prosinečkog trudiću se maksimalno da opravdam ukazano povjerenje.

Prevljak je dodao kako će, ukoliko dobije priliku da igra pružiti svoj maksimum.

- Dres sa državnim grbom je svetinja i ako dobijem priliku da zaigram u nekoj od ovih utakmica, pružiću svoj maksimum, a naravno nadam se pobjedi - zaključio je novi napadač reprezentacije BiH.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.