22.3.2018. 18:43
0
"Malo je nezgodno vrijeme, snijeg i uvjeti baš nisu idealni. Ovo je prva utakmica gdje su i naši tzv. stranci sa nama"
Najbolji nogometaši Bosne i Hercegovine i danas su zbog loših vremenskih uslova trenirali na terenu Trening kompleksa FK Ludogorec, da bi se sačuvao teren za sutrašnju utakmicu reperezentativci BiH, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Selektor BiH Robert Prosinečki istaknuo je na konferenciji za medije održanoj prije zvaničnog treninga da je 'vrijeme nezgodno', ali da je najvažnije da su svi igrači zdravi. 

- Malo je nezgodno vrijeme, snijeg i uvjeti baš nisu idealni za utakmicu ali ćemo biti spremni. Momci su svi zdravi što je najvažnije. Ovo je prva utakmica gdje su i naši tzv. stranci sa nama. Najbolje što ima Bosna i Hercegovina je ovdje tako da ćemo sutra odigrati jednu dobru utakmicu bez obzira na uvjete - rekao je Prosinečki. 

Selektor je naglasio da je sutrašnji meč bitan, bez obzira što je prijateljski. 

- Nama je svaka utakmica bitna i ta sutra koju želimo odigrati dobro. Želimo se dobro uigrati i vidjeti gdje smo. Bugarska ima kvalitetnu reprezentaciju tako da bi sutra mogla biti i jedna dobra utakmica. Rezultat je uvijek značajan za atmosferu ali u ovom meču nije najbitniji, već da vidim sve svoje igrače, da dobiju neku minutažu. Ne samo sutra već i protiv Senegala - rekao je selektor. 

Smatra da su Bugari uvjek imali kvalitet, te da i ova generacija ima dobrih igrača. 

- Bugarska je uvijek imala kvalitet, iako su u jednom periodu propuštali velika takmičenja. Imaju dobrih igrača koji nastupaju u Rusiji, Turskoj, Poljskoj. Dobra su ekipa i raduje nas što ćemo igrati sa najboljim reprezentacijama - ističe Prosinečki. 

Vjeruje da loš teren neće mnogo uticati na igrače. 

- BiH gaji nogomet sa dosta dodavanja i dominacije. Ima igrača koji imaju "vic" u igri, koji su talentirani i u tom smislu nam neće odgovarati težak teren, ali oni su profesionalci i vjerujem da im to neće predstavljati problem - objasnio je selektor i dodao da će Džeko igrati iako se pojavila informacija da u Romi traže da bude pošteđen nastupa. 

Pjanić naglašava da će ekipa ići na pobjedu, iako rezultat nije u prvom planu.

- Nije toliko bitan rezultat jer se ne igra za bodove. Upoznajemo se sa selektorom i najvažnije je da shvatimo šta on želi od nas. Naravno da ćemo nastojati da pobijedimo kada izađemo na teren, ali je važnije da se uigramo - objasnio je nogometaš. 

Pjanić je debitovao upravo protiv Bugarske 20. augusta 2008. godine.

- Prošlo je deset godina, puno utakmica, mislim da sam poslije Edina igrač sa najviše nastupa u reprezentaciji. Meni to puno znači, Bosna mi puno znači. Bio mi je san da BiH odvedem na jedno veliko takmičenje. Nadam se da će biti još tih mogućnosti da ohrabrimo naš narod. To mi je uvijek cilj. Bilo je i dobrih momenata kao kad smo otišli u Brazil, a bilo je i loših utakmica, ali zadovoljan sam sa onim što sam pružio svojoj državi i reprezentaciji i nadam se da će u budućnosti biti još takvih momenata - izjavio je Pjanić.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.