23.3.2018. 17:22
0
Imao problema sa alkoholom, treneri ga nisu voljeli: Preminuo legendarni fudbaler za kojeg je rečeno da je spoj Maradone i Garinche
Legendarni argentinski fudbaler, Rene Houseman, preminuo je u 64. godini života u Buenos Airesu.

Piše: Haris Ahbabović

Houseman, koji je bio poznat pod nadimkom 'El Loco' (Luđak), je prošle godine završio u bolnici gdje je ustanovljeno da boluje od raka usne šupljine, dok se veći dio svog života borio i sa alkoholizmom, prenosi beogradski Kurir.

Za reprezentaciju Argentine nastupio je 55 puta i postigao 13 pogodaka, a na SP 1978. u Argentini igrao je sve utakmice i postigao gol u trijumfu protiv Perua (6:0), dok je četiri godine ranije na SP 1974. godine u Zapadnoj Njemačkoj postigao tri gola za Gauchose.

Bio je poznat kao neukrotiv igrač kojeg treneri nisu voljeli, svi osim legendarnog Cesarea Menottija koji ga je neizmjerno cijenio.

 "Houseman je bio spoj Garinche i Maradone", svojevremeno je rekao Menotti.

Prije deset godina, u anketi argentinskih novinara, izabran je za najbolje argentinsko krilo svih vremena.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.