31.3.2018. 22:35
0
Sevilla i Barcelona odigrali sjajnu utakmicu
U prvom poluvremenu Barca je bila opasnija, ali Sevilla konkretnija. Domaći su u 36. minuti poveli lakim golom Vazqueza, koji je okružen čestvoricom igrača Barcelone primio dodavanje Corree na 6 metara i pucao nisko u mrežu za 1:0.

Već na početku drugog dijela trener Seville Vicenzo Montella morao je mijenjati, umjesto Mercada uveo je Layuna. 

U 50. minuti tribine su još jednom eksplodirale nakon što je Luis Muriel zabio za 2:0. Njegov udarac sa 12-13 metara okrznuo je braniča Barce i od stative ušao u gol za povećanje vodstva.

U 55. minuti Sevilla je prokockala nevjerojatnu šansu za treći gol, Correa je već svladao golmana, a Pique na gol liniji skinuo drugi udarac, da bi treći Vazquezov otišao pored gola.

Tek nakon drugog gola u 58. minuti trener Barce odlučio je uvesti Lionela Messija, koji je susret počeo na klupi, a izašao je Ousmane Dembele.

Barca je živnula nakon ulaska Messija, iako je Sevilla nastavila prijetiti i mogla povećati prednost. U 87. minuti zaprijetio je sjajnim udarcem i Ivan Rakitić, ali pogodio je samo okvir gola.

Nakon višeminutnog pritiska Barca je ipak smanjila u 88. minuti golom Luisa Suareza





(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.