5.4.2018. 9:00
0
Sutra počinje "Valter Cup 2018": U Sarajevo dolaze velikani svjetskog fudbala
Škola fudbala "Valter" Sarajevo organizuje prvi Međunarodni fudbalski turnir, "Valter Cup 2018", a koji će biti održan na Dan Sarajeva, 6. aprila ove godine.

Piše: Haris Ahbabović

Adis Junuzović, direktor ove škole fudbala, i Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva, održali su jučer press konferenciju povodom organizacije spomenutog turnira.

"Ovaj turnir će svake godine biti sve jači i jači, a sljedeće godine imamo najavu da bi gost u Sarajevu mogao biti i engleski Manchester City. I ove godine smo imali još tri ili četiri respektabilne ekipe koje su zakasnile za prijavu", rekao je Adis Junuzović.

"Ovaj turnir će privući jako veliki broj djece. Nadam se da ćemo iz godine u godinu imati sve bolji i bolji turnir", rekao je Skaka.

Na turniru će učešće uzeti: Inter Milan, Galatasaray, Bursaspor, Kasimpasa, PAOK, CSKA Moskva, Dinamo Zagreb, Istra, Domžale, HIT Gorica, Crvena zvezda, Vojvodina i Mladost Podgorica. Valter, Sarajevo i Željezničar će predstavljati našu zemlju na ovm turniru.

Turnir će se igrati u kampu FK Sarajevo u Butmiru, a igrat će se u dvije kategorije (U13 i U15).

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.