13.4.2018. 14:43
0
Čelik sutra protiv kakanjske Mladosti "hvata" posljednji voz za opstanak u Premijer ligi
Nogometaši Čelika u sutrašnjoj utakmici s ekipom Mladosti iz Doboja kod Kaknja očekuju novu pobjedu u grčevitoj borbi za opstanak u društvu najboljih bh klubova.

Posljednja pobjeda protiv momčadi Viteza, koja je ostvarena uz izuzetno efikasnu igru, nagovještva da su igrači Čelika riješili jesenje i zimske probleme i da je proljeće oživjelo nadanja za opstanak u Premijer ligi.

Sutrašnji protivnik ekipa Mladosti, iako je već odavno izborila opstanak u najkvalitetnijem društvu, dolazi s problemima u pristupu igri ovog proljeća što je rezultiralo i promjenom trenera ekipa. Momčad Mladosti će, nakon ostavke trenera Mulalića, u Zenici ponovno voditi Nermin Šabić.

Ipak, na Bilinom polju više razmišljaju o svojoj igri nego o nastupu protivnika, jer se sve naredne utakmice ekipe Čelika igraju s imperativom pobjede.

Prema riječima trenera Jasmina Džidića, iako je nogometna tradicija da se ekipa koja pobjeđuje ne mijenja, u njegovoj ekipi doći će do manje promjene, jer se u tim vraća Tin Karamatić, ali će izostati nastup Josipa Šantića.

- Trebali bismo da igramo još angažovanije nego u prošloj utakmici, jer je Mladost znatno bolja ekipa od Vitežana što su pokazali u dosadašnjem dijelu prvenstva. U našim redovima nema većih problema što je pokazao i rezultat iz Viteza, ali i sutra priželjkujemo novu pobjedu - kazao je Džidić.

Igrači Čelika najavili su maksimalno zalaganje i vjeruju da uz pomoć navijača mogu doći do nova tri boda.

Susret između Čelika i Mladosti igra se na stadionu Bilino polje sutra od 18 sati.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.