2.5.2018. 11:15
1
Edin Džeko traži novo čudo i plasman u finale protiv Reala
Nakon što je Real Madrid sinoć izbacio Bayerna, večeras ćemo saznati ime i drugog finaliste evropske Lige prvaka u fudbalu.

Roma u Rimu dočekuje Liverpool, koji je u prvom meču u Engleskoj slavio sa 5:2, pa će italijanskom klubu biti potrebno pravo čudo da nadoknadi tri gola zaostatka i plasira se u finale.

Najveći adut Rimljana je kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko, koji je sa svojih sedam golova i tri asistencije u Ligi prvaka ove sezone, najzaslužniji što se Roma uopšte našla među četiri najbolja evropska tima.

Roma je u četvrtfinalu bila u istoj situaciji kada je u prvom meču poražena od Barcelone 4:1, ali je zahvaljujući sjajnom Džeki uspjela slaviti sa 3:0 i proći dalje. Iako se čuda ne dešavaju svaki dan, navijači i igrači Rome vjeruju da i večeras mogu ponoviti isti scenario.

Utakmica se igra u 20:45 na stadionu Olimpico u Rimu.

(NAP/Amila Alijagić)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.