6.5.2018. 22:53
0
El Clasico bez pobjednika: Barca i Real podijelili bodove
U okviru 36. kola španske La Lige na Camp Nou odigran je El Clasico, a konačan rezultate utakmice bio je 2:2.

Barcelona je bolje otvorila utakmicu, te je odmah na početku imala nekoliko dobrih prilika. Tako su do pogotka stigli već u 10. minuti kada je Roberto odlično ubacio, a Suarez pogodio za vodstvo Katalonaca. 

Ipak, samo nekoliko minuta kasnije Real stiže do izjednačenja. Strijelac ovog gola je bio Ronaldo, koji se prilikom postizanja pogotka povrijedio. Izdržao je do kraja prvog poluvremena, ali je na pauzi ipak otišao na klupu. 

U sudijskoj nadoknadi, Barcelona je ostala sa igračem manje, a crveni karton je dobio Sergi Roberto koji je udario Marcela. 

U nastavku utakmice, iako sa igračem manje Barcelona je u 52. ponovo stigla do vodstva, a pogodak je postigao Leo Messi kojem je ovo bio 33. gol u sezoni. 

Do kraja obje ekipe su imale po nekoliko šansi, no nije bilo promjene rezultata. 

(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.