17.5.2018. 13:34
0
Buffon potvrdio odlazak iz Juventusa nakon 17 godina
Utakmica protiv Verone u subotu biće definitivno moja posljednja u Juventusu, biće to najbolji način da se završi ova fantastična avantura", rekao je Bufon na konferenciji za novinare.
Jedan od najboljih fudbalskih golmana svih vremena Gianluigi Buffon  još nije odlučio da li će završiti karijeru.

Kako je rekao, prije 15 dana je mislio da će objaviti kraj blistave karijere, ali da sada nije siguran.

"Dobio sam neke zanimljive ponude, vezane i za teren i van terena. U subotu ću odigrati posljednju utakmicu, a nakon toga ću na miru razmisliti…", rekao je Bufon.

Buffon je 17 godina proveo u Juventusu,  s kojim je osvojio 11 titula prvaka Italije, četiri kupa Italije i pet trofeja u Super kupu. Prethodno je od 1995. do 2001. godine igrao u Parmi s kojom je 1999. godine osvojio Kup Italije, Super kup i Kup UEFA.


U kvalifikacijskoj utakmici protiv Albanije je Buffon odigrao hiljaditu utakmicu u karijeri u martu 2017. godine.

Buffon je na golu Parme sakupio 220 nastupa, za Staru damu je odigrao 612 utakmica.

Za reprezentaciju Italije odigrao je rekordnih 176 utakmica.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.