18.5.2018. 15:16
0
Admir Adžem pred vječiti derbi: Nadam se da ćemo sezonu završiti bez poraza protiv Sarajeva
Fudbaleri Željezničara i Sarajeva sutra će na "Grbavici" igrati derbi u okviru posljednjeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Utakmica neće imati rezultatski značaj s obzirom da su oba tima ranije obezbijedila nastupe u evropskom takmičenjima u narednoj sezoni, ali u taboru "plavih" ističu da se pobjedom u gradskom derbiju žele oprostiti od navijača. 

Trener Željezničara Admir Adžem naglasio je na današnjoj konferenciji za medije da gradski derbi uvijek ima težinu, te da će na teren poslati najbolje igrače kojima raspolaže u ovom trenutku. 

- Sve ćemo učiniti da obradujemo navijače. Od plavog dresa sutra će se oprostiti i kapiten Zajko Zeba, tako da će nam i to biti motiv više. Sarajevo je u dobroj formi, imaju odličan napad, ali mislimo da im je odbrana slaba tačka i pokušat ćemo to iskoristiti. Nadam se da ćemo sezonu završiti bez poraza protiv Sarajeva - izjavio je Adžem. 

Dodao je da će Željezničaru najveće prijetnje biti Kuzmanović, Ahmetović i Sarić, koji su u odličnoj formi. 

Kapiten Željezničara Zajko Zeba oprostit će se od aktivnog igranja fudbala, a po završetku karijere obnašat će trenersku funkciju u Željezničaru.

Prisjetio se dugogodišnje karijere i najdražih utakmica i golova, te naglasio da može biti zadovoljan jer je ispunio dječačke snove da debituje za Željezničar i postane kapiten. 

- Počeo sam rano igrati fudbal i zbog toga se moja karijera čini dugom. Zahvaljujem se svim ljudima u Željezničaru a sada se okrećem trenerskom poslu. Rado se sjećam atmosfere na Bilinom polju kada smo osvojili Kup BiH protiv Čelika, a najdraži gol sam postigao protiv Sarajeva u ovoj sezoni kada smo pobijedili. Sutra će mi sigurno biti teško i emotivno - rekao je Zeba. 

Derbi između Željezničara i Sarajeva će biti odigrana sutra u 17 sati na stadionu "Grbavica" u okviru 10. kola Lige za prvaka. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.