19.5.2018. 18:58
0
Juventusova proslava titule u sjeni oproštaja od Buffona
Juventus je današnjom utakmicom protiv Verone koju je pobijedio 2:1 proslavio još jedan naslov prvaka Italije, ali je proslava bila u sjeni zbog oproštaja Gianlugija Buffona.

Buffona mnogi smatraju najboljim golmanom svih vremena, a od Stare dame se oprostio nakon 17 godina.

Pred samu utakmicu Buffon se suznih očiju emotivno pozdravio s klupskom navijačkom hordom na tribinama, a navijači, pomiješanih osjećanja, klicali su mu i aplaudirali na dugogodišnjoj lojalnosti.

Juventus je poveo u 49. minuti golom Ruganija, a samo tri minute kasnije prednost je udvostručio Miralem Pjanić.

 Svoj doprinos kompletnom spektaklu bh. fudbaler je dao tako što je izveo maestralno slobodan udarac u blizini šesnaesterca.

Do kraja utakmice Verona je uspjela smanjiti prednost, a gol za konačnih 2:1 na Olimpicu postigao je Cerci.




Lejla Trle
Juventus
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.