23.5.2018. 11:00
0
Manchester United najvrjedniji nogometni klub na svijetu
Prema istraživanjima finansijske grupacije KPMG, koja procjenjuje vrijednosti preduzeća, Manchester United je najvredniji nogometni klub na svijetu.

Prema posljednjem istraživanju KPMG-a, trofejni engleski klub vrijedi 3,3 milijarde eura, prenosi STA. 

Drugi najvredniji klub je Real Madrid s vrijednošću 2,9 milijardi eura, a treća je Barcelona sa 2,8 milijardi vrijednosti. 

Slijedi Bayern München s 2,55 milijardi eura, italijanski prvak Juventus je deveti s 1,3 milijarde, a francuski PSG jedanaesti s procijenjenom vrijednošću 1,14 milijardi eura.

U odnosu na prošlu godinu, vrijednost Manchester Uniteda je porasla za pet posto, a ukupno je vrijednost klubova narasla za devet posto.

 

 

(FENA / Lejla Trle)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.