23.5.2018. 14:34
10
Direktorica Sarajeva, Sabrina Buljubašić: Imamo veliki budžet, mi možemo dovesti dobra pojačanja
Fudbalski klub Sarajevo danas je predstavio Emira Hadžića, novoizabranog koordinatora sportskog segmenta kluba.

Na današnjoj press konferenciji Hadžić je predstavio svoj plan i program rada, te pojasnio način fukncionisanja pozicije koju je preuzeo. 

- Došao sam u klub u kojem sam proveo najljepše dane svoje fudbalske karijere. Ova funkcija je velika privilegija za mene, ali još veća obaveza i odgovornost. Moja funkcija znači da ću koordinirati s timom ljudi, skauting službom, Stručnim štabom, da napravim što bolju suradnju i komunikaciju između Škole fudbala, Akademije, zajedno s prvim timom. Treba da promovišemo što više igrača za prvi tim, bar jednog do tri igrača svake godine, ali i da pored toga moramo da dovedemo adekvatna pojačanja, koja će pomoći našim mladim igračima Akademije da stasaju i uz njih napreduju - kazao je Hadžić. 

On je naveo da će na tržištu igrača prije svega analizirati nogometaše iz Premijer lige, koji imaju bh. državljanstvo. 

- Uvijek je bolje da dovedemo domaćeg igrača koji je kvalitetan. U skladu s budžetom bazirat ćemo se i na strano tržište u okviru naših mogućnosti. Važno je da kada dovodimo sranca da mora dva, tri puta da bude bolji od domaćeg igrača, da donose prevagu da bi se to isplatilo - kazao je Hadžić.

Smatra da je pred klubom veoma kratak vremenski period i da odmah mora početi s radom.

- Pripreme brzo počinju, isto tako i evropska takmičenja, namamo puno vremena, moramo odmah da tražimo pojačanja. Ne odlučujem sam, već u dogovoru sa Stručnim štabom i skauting službom. Također želim da napravimo što bolju komunikaciju s navijačima da ih vratimo na stadion gdje i pripadaju - kazao je Hadžić.

On je naveo da ne želi da se u klub dovode igrači na kraju prijelaznog roka koji nisu prošli pripreme. 

-  Cilj nam je da što prije formiramo ekipu, da prođe zajedničke pripreme, da šef Stručnog štaba vidi na koga najviše može da računa - kazao je Hadžić.

Generalna direktorica FK Sarajevo Sabrina Buljubašić, govoreći o budžetu kluba, kazala je da uprava uvijek komunicira s većinskim ulagačem.

- Imamo veliki budžet, mi možemo dovesti dobra pojačanja, ali oni moraju to opravdati  u smislu da se ne desi situacija da dovedemo igrača koji ima velika primanja za naše uslove, a ne igra utakmice - kazala je Buljubašić.

Na dužnost koordinatora sportskog segmenta kluba Hadžić je došao sa funkcije sportskog direktora u FK Olimpik, sa kojim je dogovorio prekid saradnje. U svojoj karijeri nastupao je za više klubova, između ostalog i za FK Sarajevo. U više navrata je davao podršku klubu u periodu nakon odlaska iz Sarajeva.

(Fena / Haris Ahbabović)

10
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.