6.6.2018. 14:43
0
Izraelci ogorčeni: Mesi se priklonio teroristima!
- Sportom zaluđeni Izrael danas je razljućen zbog iznenadne odluke Argentine da otkaže prijateljsku utakmicu pred Svjetsko prvenstvo nakon propalestinskih protesta, a neki od lidera Izraela optužuju svjetskog asa Lionela Mesija i njegove saigrače za priklanjanje teroristima - navodi agencija AP.

Izrael je željno iščekivao ovaj subotnji meč na rasprodanom stadionu "Tedi Kolek" u Jerusalemu i dolazak nekih od najboljih igrača svijeta. Argentina je jedna od najpopularnijih reprezentacija među Izraelcima i navijači su se borili za šansu da vide Mesija i društvo uživo.

No, nakon žestoke palestinske kampanje, gdje su prikazivani dresovi Argentine sa kao krv crvenim mrljama i prijetnjama da će se paliti posteri i dresovi sa imenom Mesi, Nogometni savez Argentine je objavio kako otkazuje gostovanje.

- Na kraju svega, uradili su pravu stvar i to je iza nas. Zdravlje i dobar razum su na prvom mjestu, osjećali smo kako nije ispravno ići tamo, naveo je argentinski napadač Gonzalo Iguain.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je zvao argentinskog predsjednika Mauricija telefonom i tražio da intervenira, ali bezuspješno, prenosi Avaz.ba.

- Nesreća je da nogometni vitezovi Argentine nisu izdržali pritisak mrzitelja Izraela čiji je jedini cilj da nanesu štetu našem osnovnom pravu na samoodbranu i omoguće uništenje Izraela. Mi nećemo pokleknuti pred ovim čoporom antisemitskih pristalica terorista - kazao je ministar odbrane Izraela Avigdor Lieberman.



Lejla Trle 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.