23.6.2018. 22:10
0
Njemačka sa igračem manje uspjela pobijediti Švedsku
Njemačka je sa igračem manje u 95. minuti nakon preokreta savladala Švedsku.

U drugom kolu grupe F na Svjetskom prvenstvu Njemačka je nakon gola u 95. minuti pobijedila Švedsku rezultatom 2:1 na Olimpijskom stadionu Fišt u Sočiju.

Prvi su poveli Šveđani, golom u 32. minuti koji je postigao Toivonen. 

U posljednjoj minuti prvog poluvremena svoje golmanske sposobnosti je pokazao i Neuer koji je fenomenalno odbranio Bergov šut glavom.

Elf je na startu drugog poluvremena odmah izjednačio kada se Reus  najbolje snašao pred golom Šveđana u 48. minuti i poslao loptu u mrežu za 1:1.



Nakon što glavni arbitar Marciniak nije želio dati drugi žuti karton Boatengu, ali na asistenciju VAR-a odlučio je poslati reprezentativca Njemačke na klupu pa su Nijemci od 82. minute igrali sa igračem manje. 

Kroos je nakon slobodnog udarca u 65. minuti ipak postigao fenomenalan pogodak za veliku pobjedu kojom je Elf ostao u utrci za plasman u osminu finala.


(Lejla Trle)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.