24.6.2018. 18:30
0
Tadić: Protiv Brazila se može
Reprezentativci Srbije su održali sastanak uoči meča sa Brazilom, a danas su se novinarima obratili Dušan Tadić i Milan Rastvac.

Ono što je svakako svima najzanimljivije je da čuju kakva je atmosfera u reprezentaciji, da li su se strasti smirile nakon poraza od Švajcarske i šta se dešavalo u subotu na sastanku koji su igrači održali bez sleketora.

"Prošlo malo više vremena od meča, malo smo se ohladili. Svesni velike podrške od svih ljudi i ovde i u Srbiji i svima se na tome zahvaljujem, mislim da smo to donekle zaslužili i učinićemo sve što je do nas da obezbedimo plasman u osminu finala, znamo da će biti teško, ali verujemo da možemo do tig uspeha. Ono što je uvek važno je da stvari držiš u svojim rukama, da naša sudbina zavisi od nas i sada smo u toj poziciji", rekao je Dušan Tadić koji je nakon meča bio prilično samokritičan i kritičan.

"To su nakon meča bile stvari koje sam rekao kako sam tada osećao, slažem se da nas je sudija oštetio na mnogo načina i veoma teško, ali uvek se trudim da gledam šta smo mi mogli bolje da uradimo da ne tražimo problem u drugom. Treba mi da budemo još bolji nego što jesmo i da ne tražimo problem negde drugo", ponovo je naglasio Tadić svoj stav i osvrnuo se na sastanak igrača:

"Mislim da je taj sastanak bio super. Ja volim te stvari jer uvek jedni drugima kažemo šta mislimo ato je veoma važno i u životu, ne samo u fudbalu. Treba da budemo pošteni jedi prema drugima, da kažemo šta mislimo i osećamo jer je to jedini način da se reše problemi", kaže Tadić.

"Mislim da pre svega treba igrati pametno. Hoćemo da napadnemo, ali iz pameti i mudrosti. Ne možemo da se zaletimo svi u napad pa da primimo dva gola na kontru, samo navodim primer. Postojaće organizacija koju smo i do sada imali, ali oni su opasni kada imaju mnogo prostora. Kada se budemo branil, taj prostor ćemo morati da suzimo na minimum, a kada budemo napadali ponovo ćemo to morati da radimo pametno i organizovano", naglašava Tadić koji smatra da se za ovakav meč lako psihološki pripremiti.

"Prethodni meč je zaboravljen. Mislim da za ovakvu utakmicu ne treba bukvalno ništa, svetan si gde si i protiv koga igraš, dobro smo psihički pripremljeni, ovo je jedinstvena prilika i svi smo maštali o tome i sada je naša prilika da se plasiramo u osminu finala. Ja se nadam da ćemo da produžimo boravak, lepo nam je ovde. Kao što sam rekao biće teško, igramo protiv Brazila, i treba da ih poštujemo ali ne treba da se plašimo. Imaju mnogo dobrih stvari ali imaju i one strane koje mi možemo da iskoristimo kako bismo došli do pobede. Neće biti ni malo lako, ali može se", poručuje desteka Orlov, prenosi N1.

(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.