29.6.2018. 20:45
0
Čistka na Emiratesu: Arsenal napušta dvanaest igrača
Arsenal se suočava s najvećom promjenom u posljednje dvije decenije.

Arsene Wenger broji posljednje sate do službenog završetka dvadesetdvogodišnjeg mandata provedenog na trenerskoj funkciji engleskog velikana.

Početkom jula naslijedit će ga Unai Emery, bivši trener Valencije i Spartaka iz Moskve te Seville i PSG-a koji je proteklo vrijeme proveo analizirajući kapacitete londonskog kluba.

Prvi su potezi već poduzeti. U Arsenal su dovedeni su golman Bernd Leno (Bayer Leverkusen) za 25 miliona eura i desni bek Stephan Lichtsteiner (Juventus) bez odštete.

Ipak, značajnija je informacija kako će engleski klub krajem tekućeg mjeseca napustiti čak dvanaestorica igrača.

Dok pojedinci nisu prihvatili produženje još uvijek vrijedećih ugovora do 30. juna, pojedincima novi ugovori nisu bili ponuđeni.

 
S Arsenalom se rastaju Santi Cazorla, Jack Wilshere, Per Mertesacker, Vlad Dragomir, Aaron Eyoma, Chiori Johnson, Alexander Crean i Yassin Fortune, Hugo Keto, Mark Bola, Tafari Moore i Ryan Huddart.

Odlasci Cazorle, Wilsherea i Mertesacker svakako su najzvučniji, zajedno su za Arsenal nastupili oko 600 utakmica u svim takmičenjima.

Dok će se Mertesacker penzionisati, Kazorla je dogovorio je povratak u Villareal. Nova sredina Wilsherea, inače Arsenalova djeteta, još uvijek je nepoznata, prenosi Avaz sport.

(Amila Alijagić)

Arsenal
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.