30.6.2018. 11:37
0
"Hrvati mogu do finala SP ako ih zaobiđu povrede i kartoni"
Bivši selektor reprezentacije BiH, legenda Željezničara Mehmed Baždarević vjeruje da će favoriti slaviti u mečevima osmine finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.

Piše: Vanja Tolj

Osmina finala počinje danas utakmicama Francuske i Argentine (16.00), te Urugvaja i Portugala (20.00), a Baždarević u izjavi za Fenu ističe je nivo nogometa u Rusiji na visokom nivou, te da bi ekipe s najvećim renomeom u ovoj fazi takmičenja trebale opravdati ulogu favorita.  

- Prvenstvo je pokazalo dobar fudbal, a velike zasluge idu organizatoru jer su uslovi u Rusiji vrhunski. Nivo fudbala je na visokoj razini, dok sam ja i ranije izjavio da će favoriti i na ovom takmičenju biti oni stari. Iako se već desilo jedno veliko iznenađenje u vidu ispadanja Njemačke, mislim da u osmini finala neće biti takvih slučajeva i da će favoriti proći dalje - izjavio je Baždarević.

Baždarević je u grupnoj fazi navijao za naše susjede, a nastavit će navijati za Hrvatsku koja je pokazala odličan nogomet te za Francusku u kojoj živi i radi. 

- Francuze očekuje težak ispit protiv Argentine koja će sigurno odigrati čvrstu utakmicu. Argentina je jedna od reprezentacija koja bi trebala biti veliki favorit i ukoliko savlada Francuze postat će jedan od prvih favorita za titulu uz Brazil, Belgiju i Španiju. Isto važi za Hrvatsku koja je igrački zrela za veliki rezultat. Od početka su favoriti iz drugog plana i vjerujem da će ostati u krugu reprezentacija koje mogu doći do finala ako ih zaobiđu povrede i kartoni - zaključio je Baždarević. 

Nakon subotnjih duela, u nedjelju igraju Španija - Rusija (16.00) i Hrvatska - Danska (20.00), a u ponedjeljak Brazil - Meksiko (16.00) i Belgija - Japan (20.00).

Ovu fazu takmičenja u utorak će zaključiti susreti između Švedske i Švicarske (16.00) te Kolumbije i Engleske (20.00).

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.